Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska

9:e Juni 2006

TACKSAMMA IRANSKA KRISTNA KÄNNER EN ANDLIG FÖRÄNDRING OCH MANAR: ’BE MER’

Tusentals kristna har svarat på en vädjan från den iranska församlingen att förenas med dem i bön för  Iran  och nu har troende på varje kontinent och i dussintals länder förenats i en 40-dagars bön och fastekampanj för Iran.

Iranska kristna är mycket tacksamma för denna respons och kyrkoledare har offentliggjort ett förenat uttalande på ’Be för Iran’-hemsidan som lyder: ’Vi kan inte uttrycka hur djupt uppmuntrade och tacksamma iranska kristna är att så många står med oss i bön. Vi tror att Herren kommer att höra sitt folks rop, så vi manar var och en att fortsätta be och sprida information om den här bönesatsningen. Låt oss få se miljoner be för Iran och låt oss tillsammans bevittna hur Gud kan förvandla en nation.’

Behovet att gå in i förbön för Iran vid denna kritiska tidpunkt har slagit an en ton hos många kristna utöver världen och kampanjen har haft en snöbollseffekt, långt utöver vad man först förväntade sig. Tack vare volontärer utöver världen finns ’Be för Iran’ hemsidan  (www.prayerforiran.com) nu på nio språk och man beräknar att flera hundra tusen troende kommer att be för Iran som ett resultat av kampanjen.

En anmärkningsvärd utveckling angående Iran under de senaste dagarna har varit den synbara nyligen inträffade uppmjukningen i dödläget i atomenergisamtalen. Det är intressant att böneämnet den 30:e maj var atomenergifrågan, och den 31:a maj öppnade U.S.A dörren för eventuella direkta diplomatiska samtal med Iran för första gången på 25 år. Iran har svarat och gett en ganska positiv respons på ett nytt förslag att öppna upp förhandlingarna igen. Om  det är ett direkt svar på bön eller ej får tiden utvisa, men det tillför mer motivation att fortsätta att be att Herren ingriper.

Den iranska församlingen tror att landet kan stå på randen till en radikal andlig förvandling och när tre veckor av kampanjen fortfarande återstår, finns det stort utrymme för många fler att sluta sig till bönesatsningen.

Bönekampanjen fokuserar på tre huvudområden: den förföljda församlingen i Iran, väckelse i Iran, och Guds ingripande i den politiska situationen. Dagliga böneämnen tillkännages på hemsidan www.prayerforiran.com , och individer kan välja att få de dagliga böneämnena via e-mail genom att prenumerera. Varje dag finns det ett populärt bildspel med bilder från Iran, ackompanjerade av persisk lovsångsmusik för att hjälpa människor att be för Iran.

I maj månad utfärdades en vädjan från över 120 iranska församlingsledares hjärtan till den globala församlingen att be för Iran. En speciell hemsida sattes upp på bara tio dagar, och bönesatsningen lanserades på Kristi himmelsfärdsdag den 25:e maj.

För mer information eller för att ansluta sig till kampanjen, gå till www.prayerforiran.com

Vidarebefordra gärna det här meddelandet till dina vänner och församlingskontakter så att fler kan be. Om du kan, sätt gärna upp en länk till www.prayforiran.com på din församlings/ministry’s hemsida.


17:e Maj 2006 40 dagar av bön och fasta för Iran med början 25 maj 2006 ‘Be för Iran’ kampanjen sätter igång

Som en respons till den rådande krisen kring Iran, har över 120 Iranska församlingsledare förbundit sig att be och fasta under 40 dagar för Irans frälsning. Den här kampanjen kommer att börja Kristi Himmelsfärdsdag, den 25:e maj 2006 – den dag då Jesus sa till sina lärljungar att vänta på Guds besök. Deltagare i kampanjen kommer att fasta under olika långa perioder under dessa 40 dagar.

Iranska kristna har utfärdat en kallelse till den globala församlingen att sluta upp till bön för det strategiska landet Iran. De arbetar tillsammans för att miljoner Kristna runtom i världen ska delta. Många församlingsledare och bönegrupper världen över har redan börjat att ge sitt fulla stöd till den här kampanjen.

Varför be och fasta för Iran?

Därför att kritiska tider kräver dramatisk handling.

Iran har länge spelat en ledande roll i den islamska världen. I dessa dagar står Iran I cenrum för en global kris som lätt skulle kunna leda till krig, djup politisk omvälvning och ekonomiskt kaos. Vi behöver falla på knä och be att Gud i sin nåd ska ingripa.

Den lilla men snabbt växande Iranska församlingen står på randen till en tidigare aldrig skådad tillväxt.  Trots möjlig förföljelse, sätter män och kvinnor, unga och gamla sin tro till Jesus Kristus – många som ett resultat av drömmar och visioner. Vi behöver tacka Gud för de öppna hjärtana och vi vill ropa till Gud om en stor väckelse. En stark församling i Iran kommer att påverka hela regionen.  

Vad ber vi för?

För den förföljda församlingen i Iran – Församlingen har erfarit svår förföljelse och begränsningar sedan revolutionen 1979. Under förra året intensifierades hotelserna mot kristna. Vi kommer att be om beskydd, vishet och mod för våra bröder och systrar i Iran.

För  väckelse i Iran – De flesta av Irans 70 miljoner människor har aldrig haft möjligheten att höra evangeliet. Vi kommer att be att varje Iranier ska få höra och förstå evangeliet och att miljoner  ska omvända sig och bli räddade.

Att Gud ska gripa in i den politiska situationen – vi vill be att Gud ska ge Iran rättfärdiga och ödmjuka ledare som handlar rättvist och som älskar barmhärtighet.

Hur den här kampanjen ska fungera

Den här bönekampanjen har inte planerats långt i förväg. Den diskuterades först 21 april 2006 men vi har satt fart eftersom det är viktigt. Vi kan inte vänta, för det brådskar.

Pga tidsbegränsingen kommer det här att bli en enkel hemsida – men den kommer att förse dig med all den information och de böneämnen du behöver för att kunna gå in i förbön.

Från och med 25 maj kommer det att finnas dagliga böneämnen på den här hemsidan. Det kommer att vara tre huvud-ämnen varje dag som täcker (a) församlingen i Iran; (b) Irans folk; (c) den politiska situationen. Du kan välja att få dessa böneämnen skickade till dig varje dag via e-mail genom att prenumerera. Ditt namn och adress kommer inte att ges till någon annan.

Varje dag kommer det på hemsidan att finnas ett 5 minuters bildspel med bilder från Iran, med persisk lovsångsmusik i bakgrunden. Det finns där för att hjälpa dig be 5 minuter, eller mer, varje dag.

Och slutligen

Det är viktigt hur vi ber. Vi uppmuntrar dig att be i tro och kärlek för Irans folk, inte med fruktan och fördomar. Låt Herren visa dig hur mycket Han älskar och bryr sig om det iranska folket, precis som Han älskade och brydde sig om människorna i Nineveh i historien om Jona.

För det andra, fokusera dina böner på Irans folk – att de ska få en kunskap om Jesus Kristus som leder till frälsning. Koncentrera dig inte bara på den politiska situationen.

För det tredje, låt andra som du känner få höra om den här kampanjen. Klicka här för att skicka länken till dem.

Tack för att du vill vara en del av den här kampanjen.

All ära till Gud.

Prenumerera!

Prenumerera på dagens böneämnen med början 25 maj.
Subscribe Me

Vi kommer aldrig att hyra ut, sälja eller på annat sätt använda din e-mailadress för något annat syfte än att skicka dig specifik information och nyheter från ‘Bön för Iran’.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login